Dimitri's Bucketlist
Wat is een bucketlist?

Wat is een bucketlist?

Wat is nu een bucketlist?

WTFEen bucketlist… maar wat is nu een bucketlist? Maak een lijst met alle dingen die je nog wil doen in je leven. Dit kunnen grote doelen (Verre reis, je droombaan etc) zijn, maar kunnen ook gewoon de kleine dingen in het leven zijn zoals het zien van een zonsopgang, doen van vrijwilligerswerk etc. Waar komt dan de naam bucketlist vandaan…? Het komt uit het Engels van de term: kicking the bucket oftewel voordat je dood gaat. Een bucketlist is daarom ook de lijst met zaken die je wilt doen voordat je deze wereld verlaat.

Als je deze doelen bereikt hebt, of activiteiten ondernomen hebt, kun je ze van je lijst afstrepen. Door je doelen ook klein te stellen houd je er lol in, niemand vindt het leuk om een to do lijstje te hebben waar ze nooit iets van af kunnen strepen. Door het afstrepen besef je ook hoeveel je hebt bereikt (en kunt bereiken) en/ of hoeveel je hebt meegemaakt! Maak er geen levensdoel van en wees ook niet teleurgesteld als je dingen niet in een keer kunt bereiken. Sommige doelen bereik je misschien ook wel nooit, maar het is leuk om ergens over te kunnen dromen. Maar het is een feit dat met een beetje een grote mond je al heel erg veel kan bereiken!

Je zult waarschijnlijk ook wel dromen hebben die erg duur kunnen zijn. Wellicht dat er goedkopere uitwerkingen mogelijk denk creatief zoals de big 5 in het echt zien…  is niet voor iedereen weggelegd wellicht dat je naar safaripark Beeksebergen kan? Laat je niet ontmoedigen in je lijst, je eigen creativiteit is soms je eigen grens. Denk breder of laat mensen met je meedenken! Als je een mooi aandenken aan al je activiteiten/ doelen wil hebben kun je je bucketlist verwerken in een mooi boek of digitaal of je doet net als ik een blog.

Werk je wens uit op een a4tje en voeg hier persoonlijke notities, feedback of foto’s bij. Zo heb je een mooie tastbare herinnering aan je eigen verwerkte wensen en gestelde doelen! Natuurlijk is de ervaring zelf al het ultieme doel!

Leef je leven leef je droom! Dood ga je toch!

Laat een bericht achter: