Vlotvaren rond het Karstgebergte
Vlotvaren rond het Karstgebergte

Vlotvaren rond het Karstgebergte

Een vlotvaren staat al jaren bij mij op het lijstje. Leek me altijd al geweldig om op 1 of ander bamboe vlot rond te varen en te genieten. Maarja het twente kanaal is niet het mooiste kanaal om over rond te varen. Nu zag ik een documentaire over het Karstgebergte waarbij je geweldige uitzichten hebt terwijl je rustig rond wordt gevaren en je kan genieten van de natuur en van het leven. Dit zou en moest ik dus ook echt gaan doen nu we er toch zijn.

Samen met Wouter, Rianne en Inge fietsen we eerst een stuk naar buiten de stad waar de vlotten klaar staan en waar wij de fietsen op 1 of andere vrachtwagen laden in de hoop dat ze straks aan de andere kant klaar staan.  2 uur lang duurde het boottochtje die werkelijk waar geweldig was. Niet alleen vanwege de mooie uitzichten maar ook om het feit dat er gewoon verkopers zijn die met hun boot zich naar jou snellen om daar tegen abnormale prijzen frisdrank aan te bieden. Veel lol gehad met het feit dat ik niet ben gemaakt om op een vlot te lopen en dat we een vlot hadden die de naam de Titanic zou kunnen hebben!

Het karstgebergte bestaat uit kalksteen en men schat dat dit gebergte maar liefst 360 miljoen jaar oud is. Niet alleen is het zicht op het gebertgte van buitenaf ontzettend mooi, het karstgebergte huist wel 60 grotten. De belangrijkste grotten zijn de Reed Flute Grotten. In sommige van die grotten heeft men zelfs archeologische vondsten gedaan. Daarnaast zijn er eigenaardige rotsen, ondermeer een rots die de slurf van een olifant weergeeft (Elephant Trunk Hill), een andere rots is een representatie van de maan (Moon Hill), etc. De meeste bergen kleuren groen daat ze bekleedt met bomen en struikgewas.

Laat een bericht achter: