Meedoen met een nieuwjaarsduik
Meedoen met een nieuwjaarsduik

Meedoen met een nieuwjaarsduik

Hoe 2013 beter te beginnen dan direct 1 item van mijn bucketlist af te strepen. Iedereen heeft natuurlijk zo zijn of haar verplichtingen zoals opa’s, oma’s oud tantes en andere familieleden te bezoeken en ze het beste te wensen voor het nieuwe jaar.

Vandaag had ik de verplichting om samen met Roy Altink een nieuwjaarsduik te nemen omdat dat immers de afspraak was…. ik probeerde het nog af te zeggen toen ik de regen zag vanmorgen maar een nee zat er niet in dus tjah wat doe je dan? Dan pik je Roy op en ga je naar

Wierden voor de UNOX nieuwjaarsduik 2013 oftewel de nieuwjaarsduik 2013 bij recreatieplas Het Lageveld in Wierden.

IJzige kou hebben we moeten doorstaan (en vooral Inge van Dillen en Evelien van Bergen natuurlijk die mee waren) maar om 13 uur mochten we en hebben we een frisse duik genomen en ik kan je zeggen dat was eens en niet meer. Tering wat was dat koud ik ben er alweer achter gekomen dat ik meer het type ben om in het voorjaar/zomer op het terras te zitten dan om in de winter de kou in te gaan.

Kerst 1959. Ok van Batenburg en vier vrienden maken als opening van het officiële open water zwemseizoen een proefduik vanaf het Zandvoortse strand. Dit bevalt zo goed, dat hij besluit een paar dagen later, op 1 januari 1960, samen met zijn zwemvereniging Njord’59 wederom de zee in te duiken. Hiermee is de eerste Nieuwjaarsduik langs de Nederlandse kust een feit. En zelfs de erwtensoep ontbrak niet. Na afloop van deze en de daaropvolgende duiken zorgde Oks moeder voor zelfgemaakte erwtensoep. Velen hebben in de loop der jaren het voorbeeld van Ok gevolgd, want op steeds meer plaatsen in Nederland staat 1 januari in het teken van de traditionele Nieuwjaarsduik.

 

Laat een bericht achter: