Karaoke in Beijing (Peking) China
Karaoke in Beijing (Peking) China

Karaoke in Beijing (Peking) China

Een maandagavond in Beijing. We spreken Rianne en Wouter even kort overdag en spreken voor die avond af om samen naar de delicatessen markt te gaan die avond ergens in Beijing.

Karaoke is een vorm van vermaak, waarbij muziek wordt afgespeeld van een lied, en de zanger in een microfoon de tekst live zingt. De stem van de oorspronkelijke zanger bij de muziek is gewist of minder luid gemaakt. Gewoonlijk wordt de tekst ook geprojecteerd, zodat de zanger een steuntje heeft, inclusief maataanduiding.

Bij een stereo-opname staat de stem van de zanger meestal in het midden. Door de twee kanalen van elkaar af te trekken, wordt de zang vrijwel onhoorbaar, terwijl de muzikale begeleiding blijft. Dit kan eenvoudig gedaan worden door een luidspreker op de rode luidsprekeruitgangen van een versterker aan te sluiten.

Karaoke is een populair vermaak in Oost-Azië sinds circa 1980 en heeft zich verspreid over de gehele wereld. Dus dat moeten we doen!!

Vroeg op de avond lopen we rond over de markt en zien allerlei “lekkernijen”. van Schorpioen tot larven en vlinders op stokjes dan wel niet met chocolade erom. Heel stoer roep ik nog dat ik schorpioen zal en moet gaan eten die avond. “Helaas” loopt ons etentje bij het restaurant iets verder in de straat uit en is de markt afgelopen na aankomst… HE WAT JAMMER. Maar goed desalniettemin wel schildpaddensoep gehad. Maar als je het kip had genoemd had ik het ook voor waar aangenomen. Waarschijnlijk was het kat of hond en nam ik voor waarheid aan dat het schildpaddensoep was. Hoe dan ook smaakte erg goed. We hebben Rianne en Wouter beter leren kennen en wat een leuk koppel is dat zeg! Wanneer we nu de films en foto’s nog terug kijken verschijnt er bij ons weer een grote glimlach op het gezicht.

Wel nu de avond was nog niet voorbij want ik heb een karaokebuddy (Rianne) gevonden en we zoeken met z’n vieren een tent op die Mr. Rock ons heeft opgeschreven. Eenmaal daar aangekomen lijkt het een normaal hotel en na een half uur met handen en voeten te hebben gepraak met de mensen daar worden we naar onze eigen kamer begeleid en kunnen we aan de gang! Er zijn Sambaballen microfoons, een karaokeset met uitleg in het chinees dus we zijn er klaar voor! Het was een top avond met top hits en top mensen! Rianne, Wouter en Inge bedankt!

Laat een bericht achter: